Az Északi Egyház 2012 pünkösdjén indul

Létrehozás: 2009. május 28., 09:40 Legutolsó módosítás: 2009. május 28., 09:42

Hamburg – Greifswald – Schwerin – Két hónappal ezelőtt döntötték el, hogy három németországi tartományi egyház (Mecklenburg, Észak-Elba és Pomeránia) egyesülni fog és Északi Egyház néven új egyházat hoznak létre. Az egyházak vezetősége nemrégiben tartott tanácskozásán, Hamburgban azonban most megszületett a döntés: 2012-ben indul el az új egyházszervezet közös munkája. Forrás: epd.de

Az új egyház az Észak-Német Evangélikus-Lutheránus Egyház (Evangelisch-lutherischen Kirchen in Norddeutschland  – VELKN) szervezetének tagja. A schleswigi püspököt Gerhard Ulrichot választották meg az egyház vezetőjévé – jelentette be az egyház sajtószolgálata Greifswaldban.

A pomeráni püspök, Hans-Jürgen Abromeit lesz az első helyettes püspök, a mecklenburgi püspököt, Andreas von Maltzahnt pedig, második helyettes püspöknek választották.

Az egyesült egyház ugyan 2012-ben indulna el közös útján, de addig még rengeteg tennivaló van, hiszen az egyháztagoknak és az egyházi szervezeteknek szorosabb együttműködést kell kidolgozniuk egymással és a feladatokat tematikus konferenciákon, tanulmányi napokon fogják felosztani.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben