Az elvándorlás jelenségének kihívásairól és lehetőségeiről tárgyalnak a CCEE találkozóján

Létrehozás: 2010. április 21., 10:18 Legutolsó módosítás: 2010. április 21., 10:19

Malaga – Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa április 27. és május 1. között a spanyolországi Malagán tartja VIII. kongresszusát az elvándorlásról. Forrás: Magyar Kurír

Az összejövetel mottója: „A mozgásban levő emberek Európája. Legyőzni a félelmeket és távlatokat teremteni.” Alapvető célkitűzése: túl kell lépni a bizalmatlanság és a félelem érzésén, hogy be tudjuk fogadni azt a számos lehetőséget, amelyet az elvándorlás jelensége nyújt az egyháznak Európában a lelkipásztori munka és az evangelizálás terén.

A találkozón jelen lesz Antonio Vegliò érsek, a Vándorlók és Utazók Lelkigondozása Pápai Tanácsának elnöke. A spanyol püspöki konferenciával együttműködésben szervezett tanácskozáson részt vesznek az európai helyi egyházak migrációs lelkipásztori irodáinak vezetői, a civil társadalom és a politikai világ képviselői. A megbeszéléseken elemzik az elvándorlás okait és annak következményeit az egyház munkájára. Megvizsgálják a jelenség családokra, a plébániákra és a társadalomra tett hatásait. Áttekintik, hogy az egyház és az állam mit tesz, és mit kellene tennie ezen a téren. A tanácskozást Josip Bozanic zágrábi bíboros érsek, a CCEE alelnöke nyitja meg.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben