Az EKD vezetője reklámozza az olvasást

Létrehozás: 2011. január 27., 12:52 Legutolsó módosítás: 2011. január 27., 13:00

A Németországi Protestáns Egyház (EKD) Tanácsának vezetője, Nikolaus Schneider és a szövetségi elnök felesége, Bettina Wulff hétfőn „Üdvözöljük Isten világában” címmel akcióba kezdtek, a gyermekek körében szeretnék az olvasást népszerűsíteni. Forrás: epd.de, evangelikus.hu

Az evangélikus intézményekben, a kampány során kereken 70.000 gyermekkönyvet osztanak majd szét. A könyv a Tudod-e, hogy hány csillag van az égen? címet viseli és lesz hozzá egy CD is, amely a fiatal szülőknek fog szólni a közös olvasásról.

„A gyermek születése mindent megváltoztat” – mondta Bettina Wulff, aki három évvel ezelőtt szült és tudja, hogy mennyire fontosak a rituálék egy kisgyermek életében. Ezért aztán az esti meseolvasás rendkívül fontos, mert egy olyan helyzetet teremt szülő és gyermek között, amelyre szükség van a hektikus mindennapok forgatagában.

Az olvasási kampányt támogató evangélikus egyház ezzel olyan emberekhez is szeretne odafordulni, akik nem tartoznak valamely gyülekezet közösségéhez, de készek arra, hogy gyermekükkel együtt csatlakozzanak a hívők közösségéhez.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben