Az Egyházak Világtanácsa bűnbánatra szólított fel

Létrehozás: 2009. május 14., 12:30 Legutolsó módosítás: 2009. május 14., 12:32

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) bűnbánatra szólította fel a keresztényeket. Az Istenhez való megtérés a megfelelő reakció a pénzügyi- és gazdasági krízisre – áll a szervezet pünkösdi üzenetében. Forrás: idea.de

A 349 protestáns, ortodox, anglikán és más felekezeteket tömörítő szervezet több mint 110 országban munkálkodik és több mint 560 millió tagja van.

A vezető testület meggyőződése szerint még mindig érvényes az őskeresztények azon tapasztalata, mely szerint a bűnbánat erőt ad a szellemi és lelki változásokhoz és ezáltal változások következnek be és megújulás születik.

Konkrétan ez azt jelenti, hogy a felelősséget hordozók, akik nem az igazságnak megfelelően cselekedtek, be kell, hogy vallják hibáikat és mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy ezután mindent jól csináljanak és a hibákat orvosolják.

A környezetet tönkre tevőknek magatartásukon változtatni kell és a környezet- és teremtésvédelemért kell mindent megtenniük ezentúl. Az erőszakot szítóknak toleranciát kell gyakorolniuk.

Az üzenet végül az amerikai elnöknek, Barack Obamának választási szlogenjével fejeződik be: „Yes, We Can“ (Igen, meg tudjuk tenni.) Ennek a mondatnak keresztény jelentősége abban áll, hogy a hívőknek minden lehetséges – magyarázza az Egyházak Tanácsának elnöke.

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben