Az Egyházak Ökumenikus Tanácsa imahetet hirdetett a Közel-Kelet békéjéért

Létrehozás: 2010. március 19., 19:46 Legutolsó módosítás: 2010. március 19., 19:47

Genf – A Genfben közzé tett, május 29. és június 4. között tartó kezdeményezés azokhoz szól, akik osztoznak az igazságosság reményében. Célja, hogy megvalósítsák a gyakorlatban a béke gesztusát, tegyenek tanúságot közösen, nemzetközi szinten. Forrás: Vatikáni Rádió, Magyar Kurír

Az imahéten a különböző országok egyházai küldjenek erőteljes jelzéseket a politikusoknak, a közjogi hatóságoknak és plébániájuknak, sürgetve olyan békeegyezményt, amely biztosítja mind az izraeliek, mind a palesztinok jogait és jövőjét – olvassuk a jegyzékben. Az Egyházak Ökumenikus Tanácsa ezért azt kéri, hogy a hívek imádkozzanak a békéért, neveljenek a békére és ökumenikus kezdeményezésekkel mozdítsák elő a békét és az igazságosságot. Itt az ideje, hogy a palesztinok és izraeliek egyaránt osztozzanak az igazságos békében.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Az idők jelei

Elküldte Rácz Lajosné idő 2010. március 19., 22:01
I. Thes. 5;3. Mert amikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jő rájok, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképen meg nem menekednek./Figyeljünk is azért testvérek ebben a nagy ökumenizmusban, mert annyira törekszünk a magunk erejéből csinálni, tenni valamit, hogy el ne feledkezzünk Krisztus mondatairól!