Az egyházak az európai választásokon való részvételre buzdítanak

Létrehozás: 2009. május 14., 13:15 Legutolsó módosítás: 2009. május 14., 13:22

Bonn – A németországi katolikus és evangélikus egyház is arra szólította fel híveit, hogy vegyenek részt a június 7-én megrendezésre kerülő Európa Parlamenti választásokon. Ezzel ugyanis meghatározhatják az Európai Unió további útját. Forrás: epd.de

Az EU akkor lesz a jövő alkalmas szervezete, ha polgárainak bizalmát élvezi és más társadali erők is aktívan támogatják – áll a Német Katolikus Püspöki Konferencia és a Németorsázgi Evangélikus Egyházak Tanácsának közös körlevelében.

„Szükséges a kritikus kérdésekben a konstruktív részvétel. Az Európai Unió egy majdnem fél milliárdnyi embernek szolgál garanciával arról, hogy béke, szabadság, jólét és biztonság uralkodik társadalmunkban. Az EU a nemzeti törvényeket és az élet bizonyos területeit is befolyásolni tudja, ezért nem mindegy, hogyan voksolunk.”

A 736 tagot számláló EU-Parlament feladata, hogy garantálja a békét, megfelelően alakítsa a globalizáció folyamatát, a klímaváltozást és a szolidáris menekültpolitikát.

Figyelembe kell venni ehhez az emberi méltóságot, az élet védelmét, valamint a házasságot és a család alapítást is elő kell segíteni. A teremtés védelme, a szolidaritás és a szociálisan elnyomottak, hátrányos helyzetben lévők, valamint a világ szegényeinek felkarolása is az egyházak szerint a további célok között szerepelnek.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben