Az augsburgi St. Anna templomban tartottak istentiszteletet az LVSZ konferencia résztvevői

Létrehozás: 2009. március 30., 09:28 Legutolsó módosítás: 2009. március 30., 09:41

Augsburg – „Erős, közös meggyőződéssel jöttünk ide. Teológiánk, prédikációnk és a világ különböző pontjain lévő közösségeinkben nyújtott közös feladataink között kapcsolat van” – ezekkel a szavakkal karakterizálta dr. Thomas Nyiwe, a kameruni Evangélikus-Lutheránus Egyház elnöke az Augsburgban a Lutheránus világszövetség által szervezett konferencia több mint 120 résztvevője előtt az eszmecsere alapmondanivalóját. Forrás: LVSZ / LWB / LWI

Az augsburgi St. Anna templomban tartottak istentiszteletet az LVSZ konferencia résztvevői

St. Anna templom

Mint arról már mi is többször hírt adtunk, március 25 és 31 között a németországi városban rendezik meg a Lutheránus Világszövetség (LWB) konferenciáját.

A kameruni Nyiwe, vasárnap az augsburgi St. Anna templomban elmondott prédikációjában utalt arra, hogy személyesen is találkozott Jézussal. „Jézus megváltott engem. Megváltoztatta az életemet. Láttam őt az életemben. Ebből a tapasztalatból pedig az következik, hogy tudom, csak egyedül Jézus Krisztus az, aki mindannyiunk számára új utakat nyithat a lutheri teológián belül és ő az, aki erősítheti elhatározásainkat is.

Az úrvacsorás istentiszteleten elhangzott az is, hogy „mindannyiunknak szükségünk van kenyérre, (vagy ennek megfelelően rizsre), a mindennapi élethez.  Afrikában sok ember szenved a polgárháborúktól, a HIV vírustól és az AIDS-től, a szegénységtől és a korrupciótól. Meggyőződésem azonban, hogy ezekre a súlyos helyzetekre a keresztény imádság erejéből válasz érkezhet. Isten Krisztusban hű és ezért az ő akaratából fogja nekünk megadni minden nap, új életünkben, a napi betevő falatunkat, a napi kenyerünket” – hangsúlyozta a teológus.

2010-ben egyébként a július 20-27 között megrendezésre kerülő Lutheránus Világszövetség nagygyűlésének témája a „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” lesz.

„Itt a St. Anna templomban írták alá tíz évvel ezelőtt a megigazulástanról szóló közös nyilatkozatot” – emlékeztetett az istentiszteleten a város esperese, Susanne Kasch, aki szerint fontos lenne a lutheránus közösség jövőjéről beszélgetni.

„Ezen az úton fontos lépés, hogy a világból érkezett lutheránus teológusokkal együtt ünnepeltük istentiszteletünket ezen a vasárnapon.” – tette hozzá az esperes asszony.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben