Anthony Hopkins alkoholistából lett hívő ember

Létrehozás: 2011. február 08., 15:30 Legutolsó módosítás: 2011. február 08., 15:36

Hollywood – Sir Anthony Hopkins, A bárányok hallgatnak sztárja egy talkshow-ban beismerte, hogy lényegében az alkoholnak köszönheti, hogy hívő ember lett belőle. A legendás színész az 1970-es években komoly gondokkal küzdött, amik elől az italban keresett menedéket. Bevallotta, hogy szinte megállíthatatlanul csúszott lefelé a lejtőm, de szerencséjére ekkor rátalált a vallásra. Forrás: stop.hu / One Média

„Ateista voltam. És volt egy krízis az életemben, úgy 5 évvel ezelőtt, ráálltam az önpusztításra. Egy kis segítséget kértem és akkor egyszeriben, bumm. Bingo. Abban az időben New Yorkban éltem, és nagyon el voltam keseredve. Keményen ittam, nem tudtam leállni. Egy démon eluralkodott rajtam, a függőség, amit nem tudtam legyőzni.

Aztán átköltöztem Los Angelesbe, mintha egy másik dimenzióba ugrottam volna, és segítséget kértem. Egy nő egyszer azt mondta nekem, hogy csak higgyek Istenben. Én pedig azt mondtam, hogy miért is ne? És ekkor megfordult minden. Azt hiszem, hogy segítséget kértem, egyfajta ima volt. Mert egyébként azt mondjuk magunknak, az egónk miatt, hogy meg tudom csinálni egyedül. Bármit le tudok győzni magam is. Ez hülyeség. Semmit nem tudsz legyőzni” – mondta el Hopkins.

A színész végül akkor változtatta meg teljesen a véleményét, amikor beszélt egy pappal: „Ismertem egy pszichiátert, aki mellesleg pap volt, elmentem hozzá. Elmondtam, hogy útmutatásra van szükségem, nem terápiára. És ő megkérdezte, hogy miért nem leszek katolikus? Én csak azt mondtam, hogy szükségem van az életemben egy középpontra. Ő pedig csak annyit tett hozzá, hogy gondoljam meg a dolgot alaposan, mert ez nem kis döntés.

Aztán elmondta nekem, hogy ő hogyan vesztette el a hitét. Én nem vagyok egy teológus, ezért megkérdeztem milyen érzés, ő pedig elmondta azt, amit én is éreztem, hogy rettenetes, de ebből vagy visszatalálsz a helyes útra, vagy elpusztítod magad."

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben