A világ legmagasabb Benedek-keresztjét állítják fel Peruban

— Felvéve: , , , , ,
Létrehozás: 2010. június 25., 09:32 Legutolsó módosítás: 2010. június 25., 09:34

Lima – Peru fővárosában, Limában állítják fel a világ legmagasabb Szent Benedek-keresztjét, ami 42 láb, azaz 13 méter magas lesz. A keresztet július 11-én leplezik le, Lima Pachacamac nevű külvárosában a közeli Megtestesülés kolostor szerzetesei. Forrás: Magyar Kurír

A szerzetesek szerint a keresztet mérföldekről is látni lehet majd. A Tomina-hegyen található kereszt egy különleges áldás jele lesz a peruiak és zarándokok számára – mondta az egyik szerzetes.

A Benedek-kereszten exorcista (ördögűző) és védelmet kérő latin felirat található egy ősi imából. Így a kereszt Krisztusnak a bűnt és a sátán seregeit legyőző hatalmának a jele.

A kereszt feliratai a kereszt szárainak találkozásánál: „Szent Benedek atya keresztje” (Crux Sancti Patris Benedicti, CSPB); a körirat: „Takarodj sátán, ne késztess hiábavalóságokra; rossz, amivel kínálsz, a mérget idd magad” (Vade Retro Satanas, Non Suade Mihi Vana, Sunt Mala Quae Libas, Ipse Venemum Bibas – a szavak kezdőbetűi); a keresztben: „A szent kereszt legyen fényességem, ne a sárkány legyen vezérem” (Crux Sacra Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux – a szavak kezdőbetűi).

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben