A Vatikán bojkottálja a Dan Brown bestselleréből készített filmet

Létrehozás: 2009. március 25., 08:48 Legutolsó módosítás: 2009. március 25., 08:49

Róma – Az Angyalok és démonok címre keresztelt filmet a katolikus egyház „nem hagyhatja jóvá”. A Tom Hanks főszereplésével forgatott film a 2006-os A Da Vinci-kód előzménye, és világszerte május 15-én (hazánkban május 13-án) mutatják be a mozik. Forrás: kultura.hu

A Vatikán bojkottálja a Dan Brown bestselleréből készített filmet

Ron Howard és Tom Hanks az Angyalok és démonok forgatásán

A vallási vezetők korábban bojkottra hívták a híveket a misztikuskrimi-sorozat első darabjával, A Da Vinci-kóddal szemben is, és most úgy tűnik, a franchise második darabja is kiverte a biztosítékot a Vatikánnál vallásos (és főként vallásellenes) felhangjai miatt – jelenti a Hollywood Reporter.

A Vatikán hivatalos újságja, az Avvenire pénteki cikkének állítása szerint a katolikus egyház „nem hagyhatja jóvá” ezt a filmet, míg egy másik olasz lap, a La Stampa arra figyelmeztet, hogy a pápai hivatal bojkottra fog felszólítani az Angyalok és démonokkal szemben.

A Rómában játszódó filmnek és alkotóinak egyébként korábban is voltak már kellemetlenségei a Vatikán miatt, például amikor fel kellett függeszteni a forgatást, mert az egyházi hivatalnokok nem fogadták el azt az engedélyt, amit a stáb azért kapott, hogy az egyházi helyszínen és a város több kiemelt pontján forgathasson.

Ron Howard rendező azonban egy korábbi interjúban célzott arra, hogy a tiltás ellenére hivatalosan nem, ám titokban többször is forgattak Vatikánvárosban, illetve több katolikus templomban és kegyhelyen.

„Nem forgattunk a Vatikánban... hivatalosan. De a mai kamerák már nagyon kicsik” – nyilatkozta tavaly novemberben a rendező, akinek közelgő filmjében Hanks mellett olyan színészek kaptak szerepet, mint Ewan McGregor vagy Stellan Skarsgard.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben