A Vatikán áldását adta a Blues Brothersre

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2010. június 22., 14:12 Legutolsó módosítás: 2010. június 22., 14:15

Róma – A Vatikán szerint a Blues Brothers egy „katolikus klasszikus", amit minden katolikus embernek meg kéne néznie. A kijelentés a Vatikán L' Osservatore Romano nevű hivatalos lapjától származik, amely egy egész oldalt – összesen öt cikket – szentelt John Landis filmjének, a bemutató 30. évfordulója alkalmából. Forrás: origo.hu

A John Belushi és Dan Aykroyd által megformált két főhős a filmben gyakorta emlegeti, hogy „isteni küldetésen vagyunk": a két blues zenész célja, hogy megmentsenek egy egyház által működtetett árvaházat. A Reuters összefoglalója szerint a vatikáni lap az egyik cikkében a zenészek küldetését a tékozló fiú bibliai történetével állítja párhuzamba. Kiemelik, hogy Aykroyd figurája az egyik jelenetben lemond egy egyéjszakás kalandról (a nőt a szupermodell, Twiggy alakítja) is a küldetés érdekében.

Dan Aykroyd a New York Postnak úgy reagált a vatikáni lapban megjelentekre, hogy „én, aki hatéves koromtól fogva ministránsfiú voltam, de valamelyest bukott katolikusnak számítok, nagy örömmel fogadtam a Vatikán jóváhagyását". Hozzátette, hogy „a helyi monszinyor rögtön csekket fog kapni tőlem az egyházközség szükségleteinek fedezésére".

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben