A teremtés védelme minden keresztény kötelessége

Létrehozás: 2009. szeptember 21., 11:16 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 21., 11:18

Hannover – A környezet védelméért küzdeni, valamint a következő generációk számára a földön való élhető élet biztosítása minden keresztény kötelessége – hangsúlyozta a német püspökasszony, Margot Käßmann. Forrás: idea.de

„Isten energiája megmozgat – a teremtés ideje” címmel tartották meg Hannoverben a Marktkirche nevű templomban az elsp Alsószász teremtésnapot.

„Isten energiája, amely a Szentlélekkel megmozdít bennünket, arra bátorít bennünket, hogy komolyan vegyük a világban való felelősségünket és keresztényként ökumenikus közösségben munkálkodjunk” – mondta prédikációjában a püspökasszony.

Az ökológia, az ökonómia és a szociális igazságosság egymással összefüggnek és az egyháznak is ennek jegyében kell cselekednie.

„Irodáink és templomaink tetején napkollektorokat helyezünk el, a lelkészi lakások energiaellátását is ezekkel oldjuk meg. Vegyszermentes kávét kínálunk vendégeinknek. A gazdasági- és pénzügyi válság idején ezek esélyt is adnak arra, hogy hosszantartó és jövő szempontjából alkalmas gazdasági formát dolgozzunk ki” – magyarázta a püspökasszony.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben