A szentmise nem lehet a tiltakozás eszköze

Létrehozás: 2009. július 14., 09:29 Legutolsó módosítás: 2009. július 14., 09:30

Varsó – Visszautasították az augusztus 15-ére, Mária mennybevételének ünnepére szervezett varsói Madonna-koncert ellenzőinek tervét. Szentmisével nem, csak imádsággal lehet kifejezni tiltakozásukat – hangsúlyozza a varsói érsek. Forrás: Magyar Kurír

Kazimierz Nycz varsói érsek is helyteleníti, hogy az amerikai popsztár Mária-ünnepnapra tervezi lengyelországi koncertjét. „Ellenérzésünk helyes kifejezése azonban csakis az imádság lehet” – közölte a varsói érsekség egyik szóvivőjének nyilatkozatát a Kathpress. Az Eucharisztia ünneplését nem lehet társadalompolitikai célok szolgálatába állítva eszközként felhasználni, bármily szükségesek is e célok – így Kazimierz Nycz érsek.

A kezdeményező, a hit és a nemzet védelméért fellépő Pro Polonia nevű lengyel katolikus-konzervatív szervezet augusztus elejétől a varsói városháza előtt folyamatos tiltakozó jelenlétével kívánja elérni a 15-ére tervezett szabadtéri koncert elhalasztását. 

A közelmúltban elhangzott nyilatkozatában Lech Walesa volt lengyel államfő is szolidaritását fejezte ki a tiltakozókkal, a koncert e jelentős keresztény ünnepről – „mely az imádság napja” – való elhalasztását követelve.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben