A sportolóknál valaki „halaszt” a ramadán miatt

Létrehozás: 2009. augusztus 27., 17:17 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 27., 17:20

Madrid – Szófia – A Real Madridnál nem okoz gondot a ramadán, mivel a klub három muszlim játékosa, Karim Benzema, Mahamadou Diarra és Lassana Diarra nem tartja meg az augusztus 22-e óta tartó vallási böjtöt. Ibrahim Jaaber a bolgár kosarlabda válogatott erőssége azonban a ramadán miatt „halaszt”. Forrás: kosarinfo.com, nemzetisport.hu

Benzema élt az iszlám vallás szabályai adta lehetőséggel, és úgy döntött, hogy csak pályafutása befejeztével tartja meg az elhalasztott böjtöt.

A mélyen vallásos Mahamadou Diarra súlyos sérüléséből lábadozik, és felépülése alatt nem köteles böjtölni, mivel a muszlim hit szerint a betegeknek nem kell így tenniük. Lassana Diarra pedig eleve nem szokta megtartani a ramadánt.

A muszlim futballistáknál egyébként gyakori probléma az éves böjt kérdése, a napokban például José Mourinho akadt ki a ramadánt megtartó Sulley Muntari fizikai állapota miatt, és került ezért összetűzésbe az iszlám olaszországi híveivel.

Az amerikaiból bolgárrá lett Ibrahim Jaaber, a bolgár kosarasok erőssége azonban vallási kötelezettsége miatt marad távol a bő két hét múlva kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságtól. Érdekesség azonban, hogy Jaabert tavaly mindez nem zavarta és a ramadán ideje alatt öt mérkőzést is vállalt a bolgár válogatott soraiban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben