A skóciai anglikán egyház támogatta egy meleg pap felszentelését

Létrehozás: 2009. május 26., 08:26 Legutolsó módosítás: 2009. május 26., 08:28

London – Támogatta a skóciai anglikán egyház országos gyülekezete egy homoszexualitását vállaló lelkipásztor kinevezését. Scott Rennie 326 támogató szavazatot kapott a szombati gyűlésen 267 ellenében. Több mint 300-an tartózkodtak. Forrás: MTI

A 37 éves Rennie-t – aki korábban házasságot kötött egy nővel, de ma egy férfival él együtt – először tíz éve nevezték ki lelkipásztornak. 

Az ügy megosztja a világszerte 77 millió hívőt számláló anglikán egyházat. A Rómától a XVI. században függetlenné vált protestáns felekezetnek 45 ezer követője van a katolikus többségű Skóciában. Az ellenzők szerint Rennie pappá szentelése nem áll összhangban a Biblia tanításával.

Maga az érintett úgy nyilatkozott, szerinte azok érvelnek a kinevezése ellen, akik nem akarnak semmilyen változást. Ugyanezt mondták, amikor az egyház először szentelt pappá nőket – emlékeztetett.

Az anglikán egyházon belül azóta vita tárgya a lelkipásztorok szexuális irányultsága, hogy az episzkopális – vagyis az amerikai anglikán – egyház New Hampshire állambeli egyházmegyéje 2003-ban püspökké szentelte a homoszexualitását nyíltan vállaló Gene Robinsont.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben