A pápára váró fiatalokat tapostak agyon Luandában

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2009. március 22., 15:22 Legutolsó módosítás: 2009. március 22., 15:23

Luanda – Két fiatal életét vesztette szombaton Luandában, mikor a XVI. Benedek pápára váró tömeg megrohamozta a katolikus egyházfőt fogadó stadiont. A szerencsétlenségben tizennyolc ember megsebesült. Forrás: MTI

Egy fiú és egy lány életét vesztette szombaton a luandai Coqueiros stadionnál, ahol a pápa angolai fiatalokkal találkozott. A LUSA portugál hírügynökség jelentése szerint az áldozatokat akkor taposhatták agyon, amikor megnyitották a sportlétesítmény kapuit a tömeg előtt négy és fél órával XVI. Benedek érkezése előtt. Tizennyolc másik ember megsebesült. Nyolcat közülük kórházba szállítottak, tízet pedig a helyszínen láttak el a mentőorvosok. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
   
A stadionnál hatalmas tömeg gyűlt össze a rekkenő hőségben, és több tízezren rohamozták meg a stadiont a kapuk megnyitása után. A pápát és kíséretét csak este tájékoztatták a halálesetekről. XVI. Benedek mélységes fájdalmának adott hangot. A két fiatal halála miatt lényegében nem változtatnak a pápa programján, a katolikus egyházfő vasárnapi miséjében azonban várhatón megemlékezik az áldozatokról.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben