A pápa július 10-én fogadja Obamát

Létrehozás: 2009. június 25., 13:04 Legutolsó módosítás: 2009. június 25., 13:13

Róma – Az abortusz és az őssejtkutatások ellentétesen megítélt kérdései is szerepelnek várhatóan XVI. Benedek pápa és Barack Obama amerikai elnök július 10-én esedékes találkozóján, amelynek létrejöttéről szerdán tettek hivatalos bejelentést a Vatikánban. Forrás: MTI

A pápa július 10-én fogadja Obamát

Barack Obama

A Vatikán szóvivője, Federico Lombardi jelentette be, hogy a katolikus egyházfő július 10-én fogadja az amerikai elnököt, közvetlenül azután, hogy befejeződik a hét legfejlettebb államot és Oroszországot tömörítő Nyolcak csoportja (G8) július 8. és 10. között esedékes csúcsértekezlete a közép-olaszországi L'Aquilában. Ez lesz az első találkozó az év eleje óta hivatalban lévő amerikai elnök és a katolikus egyházfő között.

A Vatikán bírálta Obamát, amiért röviddel hivatalba lépése után úgy döntött: ismét engedélyezi olyan szervezetek állami támogatását, amelyek kiállnak az abortuszhoz való jog mellett. Az is ellenérzést váltott ki a katolikus egyházból, hogy az amerikai elnök feloldotta márciusban az őssejtkutatások szövetségi finanszírozásának korlátait, amelyeket elődje, George Bush rendelt el. Az előző pápa, II. János Pál kifejezetten kérte 2001-ben Busht, az akkori amerikai elnököt, hogy ne engedélyezze az emberi őssejtekkel végzett kutatásokat.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben