A pápa jelentkezett elsőként a madridi Ifjúsági Világtalálkozóra

Létrehozás: 2010. július 06., 10:16 Legutolsó módosítás: 2010. július 06., 10:20

Róma – Július 1-jén Benedek pápa hivatalosan is megnyitotta a regisztrációs folyamatot: ő az első jelentkező a következő ifjúsági világtalálkozóra, amelyet 2011. augusztus 16-tól 21-ig tartanak a spanyol fővárosban. A spanyolokon kívül hatszázezer fiatal jelezte, hogy regisztrálni kíván az eseményre. Forrás: Magyar Kurír

A korábbi világtalálkozók statisztikái azt mutatják, hogy a fiatalok által befizetett részvételi díjak a rendezvény költségeinek kétharmadát fedezik. A találkozó szervezői azt szeretnék elérni, hogy ezúttal az összes résztvevő 40%-a regisztráljon, szemben a korábbi rendezvények tapasztalataival, amelyek szerint az átlagos regisztráció mindössze 25%.

A találkozó főbb eseményein ingyenes a részvétel, de a regisztráció nagyban megkönnyíti a szervezők dolgát, hogy jobban ki tudják elégíteni a résztvevők igényeit. Ha meg tudják becsülni előre a részvételi arányt, az a kulturális események szervezésében is segítség, különösen például a különböző nyelvű katekézisek beosztásánál, vagy éppen a mozgássérült vagy orvosi kezelésre szoruló zarándokok ellátásának megszervezésénél.

A szolidaritás is fontos szempont a regisztrációs folyamatnál. Minden résztvevő befizethet 10 vagy több eurót a szolidaritási alapba, amelyből nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok részvételét támogatják.

A regisztráció online történik, az oldal a nap 24 órájában elérhető a világ bármely pontjáról. Öt nyelven működik: angolul, spanyolul, franciául, olaszul és lengyelül. A Call Center angolul és spanyolul érhető el, szintén egész nap. A madridi csapat azt tervezi, hogy a regisztrációs rendszert felajánlja a Vatikánnak a következő ifjúsági világtalálkozók szervezéséhez. A rendszert a spanyol ISBAN informatikai cég száz munkatársa dolgozta ki.

Jelenleg mintegy hatszázezer nem spanyol fiatal jelezte regisztrációs szándékát, köztük 120 000 olasz, 70 000 francia, 50 000 lengyel és 25 000 amerikai. Ez alapján 2011-ben várhatóan rekordszámú résztvevő lesz jelen a találkozón.

A találkozóra valószínűleg most is leginkább csoportok regisztrálnak majd: a szervezők több mint 125 000 csoportra számítanak. A zarándokcsomag tartalmaz balesetbiztosítást, a közlekedési eszközök használatára jogosító bérletet, hátizsákot, pólót, madridi útikönyvet, programfüzetet, belépőt a kulturális rendezvényekre, valamint belépést a regisztrált résztvevők számára fenntartott eseményekre, illetve helyszínekre – áll a világtalálkozó honlapján.

A magyarországi egyházmegyékkel vagy lelkiségi mozgalmakkal utazni szándékozó fiatalok várhatóan ősztől jelentkezhetnek majd.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben