A pápa az újabb iraki erőszakhullám ellen szólalt fel

Létrehozás: 2009. július 14., 11:31 Legutolsó módosítás: 2009. július 14., 11:32

Róma – Bagdad – XVI. Benedek pápa levélben fejezte ki együttérzését III. Emmanuel Delly bagdadi káld pátriárkának a legújabb iraki merényletek miatt. A levelet a L’Osservatore Romano július 14-i, keddi száma idézi. Forrás: Magyar Kurír

A Szentatya imádkozik az áldozatokért, a hozzátartozókért és azokért, is, akik a merényleteket elkövették, hogy belássák: az erőszak nem megoldás. Benedek pápa reményét fejezi ki, hogy az iraki kormány mindent megtesz a békés együttélés és a különböző társadalmi csoportok biztonságának szavatolásáért.

Mint ismeretes, 13-án négy hívő vesztette életét a bagdadi káld Mária-templom előtt, amikor egy autóban elhelyezett bomba robbant a szentmisét követően. A merénylet következtében harmincan megsebesültek. Hat további bombatámadás ért bagdadi templomokat, a robbantásoknak számos sebesültje van. Néhány templom teljesen leégett. A hatóságok feltételezése szerint a merényleteket bosszúból követték el a két héttel ezelőtti késelés miatt, melynek során egy egyiptomi muzulmán nő vesztette életét Drezdában.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben