A nők szerepéről tanácskozik New Yorkban az anglikán és az episzkopális egyház

Létrehozás: 2011. március 07., 11:10 Legutolsó módosítás: 2011. március 07., 11:11

New York – Új közös munkacsoportot hozott létre az anglikán és az episzkopális egyház a nők szerepének értékeléséről a fejlődéssel foglalkozó nemzetközi szervezeteken belül. A két közösség képviselői részt vettek az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottsága által szervezett, március elsejei találkozón New Yorkban. Forrás: Magyar Kurír

A nők keményen dolgoznak az újjáépítés során – állapította meg az episzkopális egyház haiti tagja a tanácskozáson. Anglikán részről pedig kiemelték: a fejlődés alapját a nők jelentik, mert az egyenlőtlenségek és az igazságtalanságok nagy része elsősorban őket sújtja.

2003 óta aktívan működik az ENSZ mellett az Anglikán nők szerepének megerősítése elnevezésű szervezet, amelynek célja, hogy erős jelenlétet biztosítson az anglikán közösségnek azokon az intézményeken belül, amelyek a fejlődéssel foglalkoznak. Hozzájárulnak az ENSZ által folytatott tevékenység előmozdításához, amely a társadalmi egyenlőtlenségek leküzdésére irányul. Ez nemrégiben egy új ENSZ hivatal megszületéséhez vezetett, amely a férfiak és nők közötti egyenlőség megteremtésével foglalkozó négy részleget egyesít.

Ban Ki-Moon ENSZ főtitkár szerint a férfiak és nők közötti egyenlőség témája az egyik legfontosabb feladata a világszervezetnek a XXI. században.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben