A német tévétársaságok több adást is közvetítenek a Kirchentagról

Létrehozás: 2010. május 11., 11:36 Legutolsó módosítás: 2010. május 11., 11:38

München – A német közszolgálati tévéadók tematizált adásokkal jelentkeznek majd a Második Ökumenikus Egyházi Napok rendezvényeiről. A ZDF tudósításainak középpontjában a „Mennyi egyházra van Németországnak szüksége?” című fórumbeszélgetés áll. Forrás: pro-medienmagazin.de, evangelikus.hu

A május 12. és 16. között megrendezésre kerülő nagyszabású programokról a ZDF több műsort is készít.

A nyitó istentiszteletet a „Határokat átlépni” című műsorban foglalják össze. Ehhez kapcsolódik majd a különböző felekezetű házasságok bemutatása is az „Ökumené kicsiben” című műsorban. Ezenkívül természetesen megkérdezik majd a Kirchentag szervezőit, Alois Glücköt és Eckhard Nagelt is reményeikről.

A „Vasárnap – TV az életért” című műsorban pedig élőben közvetítenek majd az utolsó nap eseményeiről a Theresienwieséről. Sőt ugyanaznap lesz egy összefoglalójuk is a televízióban az öt nap eseményeiről.

Az ARD május 12-én egy előzetes tudósítást ad a tervezett eseményekről „Egyházak a krízis idején” címmel, majd a vasárnapi záróistentiszteletet élőben közvetítik Münchenből. „Isten és a világ” címmel egy hírösszefoglalót is bemutatnak.

A Bayerische Rundfunk valamint a BR-alpha is számos adást áldoz majd a Második Ökumenikus Egyházi Napok rendezvényeire, például külön műsorban fognak beszámolni a Reinhard Marx érsek és Johannes Friedrich tartományi püspök kerekasztal beszélgetéséről.

A tévé és rádióadásokról részletesen a www.oekt.de oldalon tájékozódhatnak.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben