A német egyházi napokat utcai ünnepség nyitja meg

Létrehozás: 2009. május 14., 11:01 Legutolsó módosítás: 2009. május 14., 11:16

Bréma – Május 20-án hatalmas zenei utcabállal nyitják meg az ötnapos Német Evangélikus Egyházi Napokat, Brémában. „Háromszázezer vendéget várunk” – mondta a szervezők irányítója, Hartwig Bodmann. Forrás: epd.de, EKD.de

Horst Köhler szövetségi elnök is eljön az ünnepségre, amely a „Mozgás estéje” nevet kapta. A város magjában a lebonyolításban folyamatosan mintegy hatezer munkatársuk fog ténykedni.

A protestánsok találkozója egészen május 24-ig tart, és az „Ember, hol vagy?” bibliai igéje alapján tartanak majd előadásokat, istentiszteleteket.

Horst Janus a vendégeket váró Brémai Evangélikus Egyház vezetője elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra. A rendezvény idején visszaváltható üvegek lesznek mindenütt, alkoholmentes italokat szolgálnak fel és északi ételkülönlegességek lesznek. A hulladékot pedig újra feldolgozzák.

A megnyitón minden színpadon gyertyákat gyújtanak, és esti áldással indul a nagyszabású rendezvény.

A rendezők figyelmet fordítanak a sertésinfluenza terjedőben lévő vírusának veszélyére is, de hangsúlyozzák, hogy a tömegrendezvényt nem szeretnék alaptalan hisztériahullám miatt lemondani.

„Amit jelenleg a vírusról és annak terjedéséről tudunk, egyelőre drámai fordulatot nem vett még Mexikóban sem, így nem számolunk azzal, hogy emiatt a rendezvény meghiúsulhat” – mondta a szóvivő, Petra Kodré.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Utcabál

Elküldte Angyal Gabriella idő 2009. május 23., 21:20
Kik voltak a brémai muzsikusok?:)

Jaj ne

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2009. május 24., 19:58
már megint. Most őszintén, Gabriella, ez poén??? :o) Csak csodálkozom.

:)

Elküldte Angyal Gabriella idő 2009. május 25., 16:13
Ha sohasem célod beszélgetésben saját személyedet vagy munkádat, sikereidet kiemelni, ha nem vágyol mások ajánlására, dicséretére, ha szeretsz ismeretlen maradni, hogy Krisztusban elrejtett életed legyen, akkor az győzelem. +"2Korintus 6, 1-10"

Győzelem

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2009. május 25., 16:53
Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! ... Miért nézed a szálkát atyádfia szemében?... (Mt 7,1-5)

Kedves Zsuzsanna!

Elküldte Angyal Gabriella idő 2009. május 25., 19:31
Ezt az idézetet egy evangéliumi kiadótól írtam ki. Nem személyeskedésnek szántam. Ellenére annak, hogy Ön próbálja mindig /aláásni/, kommentállni, bármit is írok. Csupán azért mert nem érti a mondanivalóját, pedig még az Ön által megfogalmazott kis /poén/-nak is lehet értelme azon emberek számára, akikhez szól. Ugyanezt megteszi akkor is, ha érti a mondanivalóját de lényegét tekintve nem ért egyet vele. Higgye el az ellenség nem én vagyok. Sajnálom, hogy nem vagyunk egy állásponton bizonyos keresztényi nézetekben, de úgy gondolom, hogy nem is vagyunk hivatottak egymást győzködni, nem ez a feladatunk. Önnek a szerkesztések, cikkek, interjúk, fordítás, stb. Nekem pedig, hogy a hozzászólások rovatba leírjam az én /lelkiismeretem/, lélek általi meggyőződésemet, olykor egy kis "fanyar" humorral fűszerezve.

Utcabál

Elküldte Angyal Gabriella idő 2009. május 29., 10:55
C.H. Spurgeon: "Csak ha az Úr Jézust követjük, teljesülhet szívünk vágya, és lehetünk hasznosak embertársainknak. Sokszor kísért azonban bennünket az olyan módszerek használata, amilyeneket Jézus Krisztus sohasem alkalmazna. Hallgassunk az ellenség tanácsára és engedjünk neki? Ha igen akkor csak a vizet fogjuk paskolni, de halat nem fogunk egyet sem. Az Úr Jézust kell követnünk ha valódi ébredést akarunk. Látványos új módszerek, szórakoztatás és hasonlók - ez lenne Jézus Krisztus követése? Elképzelhető, hogy Jézus Krisztus, olyan módszerekkel vonta magához hallgatóit, mint az napjainkban olyan általánosan elterjedt? Mi az ilyen vállalkozások eredménye? Semmi olyan, amit Jézus Krisztus elfogad majd ama nagy napon. Az Úr Jézushoz hasonlóan kell hírdetnünk az Igét, mert csak így tudunk lelkeket megmenteni. Urunk tanítását kell hírdetnünk, a teljes és tiszta evangéliumot, mert ez az a háló, amelybe beleakadnak a lelkek. Az Ő szelídségével, bátorságával és szeretetével kell szólnunk, mert ebben van az emberi szívek megnyerésének a titka." "És így szólt hozzájuk Jézus: Jöjjetek utánnam, és emberek halászaivá teszlek benneteket" Márk. 1,17