A madridi világtalálkozó lendületet ad a spanyol fővárosnak

Létrehozás: 2009. november 21., 11:15 Legutolsó módosítás: 2009. november 21., 11:16

Madrid – Antonio María Rouco Varela madridi érsek, a Spanyol Püspöki Konferencia elnöke szerint a 2011-es Ifjúsági Világtalálkozó nagy lendületet adhat Madridnak, akár gazdasági értelemben is. A bíboros bejelentése szerint a spanyol parlament egyik része, a Kongresszus közérdekű eseménynek nyilvánította a világtalálkozót. Forrás: Magyar Kurír

Rouco Varela bíboros aláhúzta, hogy az egyháznak mindenki segítségére szüksége van „vállalkozók, hivatalnokok és Isten népe részéről." A főpásztor kifejtette: kész együttműködni a kormánnyal és a madridi városvezetéssel.

A sajtótájékoztató során elhangzott: a világtalálkozó nyitó szentmiséje a Szentatyával 2011. augusztus 16-án lesz a Cibeles téren. A hét két legfőbb eseménye a szombati virrasztás és a vasárnapi szentmise a Cuatro Vientos repülőtéren, ahol hat évvel ezelőtt II. János Pál pápa találkozott a spanyol fiatalokkal. Lesz keresztút is, amelyben ezúttal nem személyek szerepelnek, hanem a spanyol nagyhét képei lesznek láthatóak – írja az ACI Prensa.

Bemutatták a világtalálkozó hivatalos honlapját is, amelyet a közeljövőben folyamatosan bővítenek majd: www.jmj2011madrid.com.

Hagyományos módon a püspökök katekézist tartanak, lehetőség nyílik majd kulturális programokra, múzeumlátogatásra, koncertekre. A spanyol fővárosba kétmillió fiatalt várnak.

A pénzügyek kapcsán elhangzott: a világtalálkozó költségei érezhetően alacsonyabbak lesznek a korábbi hasonló rendezvényekénél. A spanyol közintézmények nem pénzzel, hanem infrastruktúrával (biztosítás, közlekedés, egészségügyi ellátás) járulnak hozzá a rendezvényhez.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben