A L'Osservatore Romano a Gettómilliomosról

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. március 03., 10:53 Legutolsó módosítás: 2009. március 03., 10:54

Róma - A L'Osservatore Romano írása szerint a Danny Boyle által rendezett Gettómilliomos című film joggal nyerte el az Oscar-díjat. Az alkotás „művészeti és produkciós szempontból is értékes, érdekes és példaértékű”, vélekedik Luca Pellegrini a Szentszék félhivatalos napilapjában. Forrás: Magyar Kurír

A díjnyertes film kamasz főhőse Bombay elővárosában él. Tizennyolc évesen részt vehet egy olyan televíziós vetélkedőben, amely milliomossá teheti őt. Miután véget ér a műsor, a rendőrség várja odakint a fiút, mert nem hiszik el neki, hogy tudhatta a választ az eddigi kérdésekre, ezért csalással vádolják. A rendőrségi vallatáson úja felteszik a kérdéseket, és próbálják kideríteni, hogyan tudott rájuk válaszolni. A feltett kérdésekből apránként bontakozik ki a néző előtt a fiú, Jamal élettörténete, ami a modern India története is lehetne egyben.

Boyle filmje olyan történetet tár elénk, amely „érzelmekben és igazságtartalomban egyaránt gazdag, amellyel mindenki könnyen azonosulhat” A rendező, Danny Boyle a boltoni szalézi iskola növendékeként már iskolás korában a színház megszállottja volt. Egy ideig pap szeretett volna lenni – írja a L’Osservatore Romano.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben