A keresztségről szóló ökumenikus egyezményt ír alá az amerikai püspöki kar éves ülésén

Létrehozás: 2010. november 11., 11:59 Legutolsó módosítás: 2010. november 11., 12:03

Baltimore – 2010. november 15. és 18. közt tartja Baltimore-ban éves ülését az amerikai püspöki konferencia, ami új elnököt választ, és szavazni fog egy ökumenikus nyilatkozattervezetről, amely a keresztség szól, valamint megvitatják egy, a társadalmi igazságosságot elősegítő programjukat, amit sokan támadnak azért, mert állítólag abortuszpárti és homoszexuális csoportok is támogatást kaptak belőle. Forrás: Magyar Kurír

Az eddigi elnök, Francis George chicagói bíboros azért köszön le, mert kitöltötte hároméves elnöki periódusát. Az ő és alelnöke posztjára tíz jelölt van. Az elnökké választáshoz a szavazatok 50 százaléka szükséges, az alelnököt a maradék kilenc jelöltből választják ki.

A Catholic Campaign for Human Development nevű programot meg fogják vitatni a püspökök, mivel a feltételezések szerint abortuszpárti és homoszexuális csoportok is támogatást kaptak belőle. A jövőben elsősorban katolikus közösségek részesülhetnek a támogatásokból, a nem katolikus csoportok esetében pedig szigorúbban fogják vizsgálni a jelentkezőket.

A keresztségről szóló egyezmény azt teszi lehetővé a püspököknek, hogy elismerjék négy protestáns felekezet keresztelését. A megállapodás hat évnyi tárgyalás után jön létre a katolikus püspöki kar, a Presbyterian Church-USA, a Reformed Church in America, a Christian Reformed Church és a United Church of Christ között.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben