A Kennedy unokát kizárták az úrvacsorázók közösségéből

Létrehozás: 2009. november 25., 14:04 Legutolsó módosítás: 2009. november 25., 14:06

Rhode Island – Az USA-ban tovább éleződik a feszültség a katolikus egyház és a demokrata politikus, Patrick Joseph Kennedy, John F. Kennedy unokája között az abortuszkérdésben elfoglalt álláspontja miatt. Forrás: jesus.de, reformatus.hu

A hétvégén terjedt el az a hír, hogy Thomas Tobin, az USA Rhode Island Állam püspöke kizárta a Kennedy unokát a szent eukarisztiából.

A The Province Journal hétvégi számában a püspökkel készített interjúban a katolikus egyházi elöljáró kijelentette: a Kennedy unoka abortuszt támogató álláspontja miatt tette ezt. Ezt a döntését közölte írásban a Kennedy unokával, egyúttal püspöksége összes papját utasította, hogy tartsák magukat a püspöki rendelkezéshez.

A püspök utalt arra, hogy életjogi kérdésekben képviselt álláspontja miatt már 2007-ben emlékeztette Patrick Joseph Kennedyt a lehetséges következményekre, de ő ezt nem vette komolyan. A püspök érvelése szerint a politikus nézetei szemben állnak a katolikus egyház életről, abortusztól kialakított álláspontjával.

A konfliktus azért pikáns, mivel a Kennedy dinasztia az USA legbefolyásosabb és legkedveltebb katolikus nagycsaládja.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben