A katolikus Pápai Akadémián nincsen helye homoszexuálisoknak

Létrehozás: 2010. július 29., 10:14 Legutolsó módosítás: 2010. július 29., 10:15

Róma – Miután David Berger katolikus teológus nyíltan homoszexuálisnak vallotta magát, kizárták a római Aquinói Szent Tamás Pápai Akadémiáról. Berger beállítottsága ugyanis „az egyházi tanítás pár pontjával nem egyezik” – írta a Frankfurter Rundschau, a katolikus elbocsátási iratokra hivatkozva. Forrás: epd.de, evangelikus.hu

Az Akadémia elnöke, Lluis Clavell, aki maga az Opus Dei konzervatív vezetői köréhez is tartozik, azt írta elbocsátó üzenetében, hogy docenstársaival együtt „mély fájdalommal” látta Berger utóbbi időben történt változásait.

Berger április végén a Frankfurter Rundschau hasábjain mondta el, hogy homoszexuális. A teológus azt vetette fel üzenetében, hogy a katolikus egyház „ultrakonzervatív és bigott”, és a katolicizmuson belül „nagyon erősek a homofób tendenciák”. Berger ezzel egyidejűleg azt követelte egyházától, hogy „értékeljék újra a homoszexualitáshoz való viszonyukat”.

A 42 éves férfi a Theologisches című katolikus lap kiadója és főszerkesztője volt, de most ettől a feladatától is meg kell válnia.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben