A Jesus Freaks mozgalom tagjai visszautasítanak minden kritikát

Létrehozás: 2009. augusztus 07., 09:10 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 07., 09:19

Düsseldorf – A keresztény ifjúsági mozgalom, a „Jesus Freaks” tagjai visszautasítják a vallástudós, Sebastian Schüler (Münster) azon állításait, hogy ők anti-modernek és ultra-konzervatívok. Forrás: idea.de

Az idei Freakstock-Fesztivált július 29 és augusztus 2. között tartották és mintegy négyezer látogató ment el a Borgentreichban (Ostwestfalen-Lippe) rendezett fesztiválra. Schüler a pünkösdi-evangéliumi imamozgalmakat vizsgálja és a Jesus Freaksről a következőképpen írt: „A Bibliát szó szerint értelmezik, minden lélek Jézus általi megváltásáért küzdenek és magukra úgy tekintenek, mint akik Jézus harcosai a gonosszal szemben folytatot harcban.”

A Jesus Freaks tagjai az alkohol, a házasság előtti szex és a homoszexualitás ellen is felszólalnak.

A Freakstock-sajtószóvivője Martin Hünerhoff (Düsseldorf) erről csak annyit mondott, hogy Schüler az okkult és harci szókincs keverésével csak tudatlanságát fejezi ki, hiszen írása alapján semmit nem tud a mozgalom valódi mibenlétéről.

„Mi nem dogmákat hirdetünk és tagjainknak nem írunk elő bizonyos magatartásformákat sem – magyarázta Hünerhoff. – Az, hogy tagjaink nem részegednek le, nem élnek házasság előtt szexuális életet, csupán csak saját, felelős döntéseik következménye. Jézus ráadásul szereti a melegeket is, semmi kétség efelől.”

A Jesus Freaks mozgalmat 18 évvel ezelőtt hozta létre a hamburgi Martin Dreyer és azóta már 100 csoportjuk van Németország szerte. Pár helyen az Evangéliumi Alliasszal közösen tevékenykednek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben