A hét főbűnbe fektetnek

Létrehozás: 2011. január 26., 10:32 Legutolsó módosítás: 2011. január 26., 10:35

Áprilisi tréfának hangzik, de nem az: egy kisebb német alapkezelő, a Prosperia Investment olyan befektetési alapot hoz létre, amely tudatosan a kereszténységben a középkor óta hét főbűnnek számító tulajdonságokhoz igazodó befektetési politikát kíván folytatni. Forrás: Napi Gazdaság

Azaz, a német alap az utóbbi években divatos társadalmilag felelős, az etikára nagy hangsúlyt helyező alapok ellentéteként olyan bűnös iparágakat céloz meg, mint luxustermékek és szolgáltatások, cigaretta, alkohol, hadiipar, felnőttszórakoztatás stb., amelyek mind hozzárendelhetők valamely főbűnhöz (lásd listánkat).

A Fonds Prosperia Mephisto 1 névre keresztelt termék tanácsadója, Conrad Mattern, a pénzügyi viselkedéstan (behavioural finance) müncheni docense rámutat arra, hogy a bűnös iparágak részvényeinek teljesítménye jobban alakult, mint a piaci átlag – írja a FondsProfessionell.de.

Például az ISE SINdex nevű szerencsejáték-index túlteljesítette mind az MSCI World Equity világindexet, mind pedig az etikus iparágakat tartalmazó DJ Sustainability Indexet.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben