A dalai láma a természeti katasztrófák nyomán a Föld megóvását sürgeti

Létrehozás: 2010. augusztus 16., 12:46 Legutolsó módosítás: 2010. augusztus 16., 12:47

Dharamszala – A dalai láma szerint többek között a légkör felmelegedése állhat az elmúlt hetek ázsiai áradásainak, földcsuszamlásainak a hátterében, s ezért a tibetiek száműzetésben élő vallási vezetője összehangolt nemzetközi erőfeszítést sürgetett a Föld megóvására. Forrás: metropolita.hu

„A szakértők szerint ezek a nagyon szokatlan áradások és az Oroszországban pusztító tűzvészek egy mélyebb probléma jelei, s ezt a problémát a bolygó példa nélküli felmelegedése, s más környezeti okok váltják ki" – mondta a dalai láma száműzetése színhelyén, az észak-indiai Dharamszalában, egyben imádkozva az áldozatokért.
 
A pakisztáni áradások a különböző becslések szerint 14-20 millió embert sújtanak, a halálos áldozatok számát pedig a helyi hatóságok 1300-ra, míg a világszervezet 1600-ra teszi. A Hszinhua hírügynökség  legújabb, szombati összegzése szerint a nyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartományban történt földcsuszamlásoknak 1239 halottja van, s 505 ember továbbra is az eltűntek listáján szerepel. India északi részén pedig 189 ember halt meg, s mintegy 400-an eltűntek abban a hatalmas esőzésben, illetve sárlavinában, ami augusztus elején Leh városát öntötte el.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben