A CCEE elnöksége részvétlevelet írt a törökországi katolikus egyháznak

Létrehozás: 2010. június 04., 09:23 Legutolsó módosítás: 2010. június 04., 09:24

Isztambul – Június 3-án, csütörtökön a dél-törökországi Iskenderunban, háza kertjében leszúrták Luigi Padovese püspököt, a Török Püspöki Konferencia elnökét, Anatólia apostoli helynökét. A CCEE elnöksége nevében Erdő Péter bíboros, a testület elnöke levélben nyilvánította ki részvétét Padovese meggyilkolása kapcsán. Forrás: Magyar Kurír

Mély megrendüléssel értesültünk Luigi Padovese püspök, Anatólia apostoli vikáriusa és a Török Püspöki Konferencia elnöke erőszakos halálának szörnyű híréről. Legnagyobb együttérzésünkről és szolidaritásunkról biztosítjuk az egész törökországi katolikus egyházat.

A CCEE elnökségének és Európa minden püspökének nevében imáinkkal vállalunk közösséget és fejezzük ki közelségünket a törökországi püspökök, papok, szerzetesek és a keresztény nép felé és osztozunk szenvedésükben.

Luigi Padovese püspök tragikus halála, amely Úrnapján következett be, különösen is egyesíti őt az Úr Jézussal, aki életét adta népéért. Hisszük, hogy az Isteni Irgalom befogadja őt és betölti szeretetének dicsőségével.

Közelségünkről szeretnénk biztosítani a Szentatyát és a kapucinus atyákat, akiknek családjához tartozott püspök úr. Egy ilyen esemény megsebzi az egész egyházat és arra hív bennünket, hogy még nagyobb buzgósággal egyesüljünk hűséges szolgálatunkban az Úrral.

Csak az Úrtól várhatjuk az Igazságosságot, amelyet megérdemel az, aki a béke és a jóság embereként mindig igaz apostoli buzgóságot tanúsított és egészen népének szentelte magát. Imádkozunk e bűntény elkövetőjéért is, mert egyedül az Úr látja és képes megváltoztatni az emberek szívét.

Mária, az apostolok Édesanyja és tarzuszi Szent Pál segítsenek bennünket, hogy szilárdan megmaradjunk a hitben és a reményben a szenvedésnek ebben az órájában.

2010. június 3.

Erdő Péter
bíboros, prímás
a CCEE elnöke

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben