A bolgár ortodox egyház támadja Madonnát

Létrehozás: 2009. augusztus 26., 08:08 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 26., 08:09

Szófia – A bolgár ortodox egyház szent szinódusa elítélte Madonna szombatra tervezett szófiai koncertjét, mivel szerintük az énekesnő tiszteletlenséget mutat a keresztényekkel szemben. Forrás: MTI

„Ez az asszony a tisztelet hiányát mutatja, és intoleráns módon bánik a keresztényekkel” – áll a legfelsőbb bolgár vallási testület által kedden kiadott közleményben.

Bírálatok hangzottak el amiatt is, hogy Madonna épp arra a napra tette koncertjét, amikor az egyház megemlékezik Keresztelő Szent Jánosról, az ortodoxok egyik legfontosabb szentjéről. Az egyház ugyanakkor hangsúlyozta: „Nincs a popzene ellen mindaddig, míg ez a fajta zene hozzájárul az erkölcsi fejlődéshez és az ortodox keresztény vallás alapját képező pozitív értékeket közvetíti”.

Madonna Sticky and Sweet című turnéjának bulgáriai állomására márciusban már az első napokban több mint 50 ezer jegyet adtak el, ezért a szervezők kénytelenek voltak 5000 további férőhelyet kialakítani.

Az amerikai énekesnő hétfő este Belgrádban fergeteges sikert aratott első szerbiai koncertjével, amelyre negyvenezren váltottak jegyet, sokan más jugoszláv utódállamokból is.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben