A 73 delegált hiányzott a Református Egyházak Világközösségének megalakulásáról

Létrehozás: 2010. június 22., 12:27 Legutolsó módosítás: 2010. június 22., 12:28

Grand Rapids – A Református Egyházak Világközössége (REV) Grand Rapids-i nagygyűlésének résztvevői megemlékeztek azokról delegáltról, akinek vízumkérvényét és beutazását megtagadták az amerikai hatóságok. Forrás: reformatus.hu

„A hiányzó 73 tiszteletére” – állt azon a táblán, amelyet az első, ünnepi istentisztelet keretében tartottak a magasba, ezzel is kifejezésre juttatva elkeseredettségüket és tiltakozásukat.

„Bár az Amerikai Egyesült Államok hatóságai ígéretet tettek a szervezőknek arra, hogy lehetőség szerint nem kerül sor rá, az elutasító határozatok meglehetősen önkényes alapon születtek" – mondta a Református Ökumenikus Tanács korábbi elnöke, Peter Borgdorff.

Az érintettek szinte kizárólag a déli félteke országaiból, elsősorban Indonéziából és Afrikából érkeztek volna a nagygyűlésre.

„Az a legszomorúbb ebben, hogy egyre nehezebb nekünk, az északi félteke lakóinak, globális találkozókat szervezni úgy, hogy azok integritása ne lenne veszélyben” – emelte ki Clifton Kirkpatrick, a Református Világszövetség korábbi elnöke.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben