A „főpapok” lopakodóútját találták meg a régészek

— Felvéve: , , , , ,
Létrehozás: 2009. július 14., 08:55 Legutolsó módosítás: 2009. július 14., 09:23

Az inkák vallási vezetői használhatták a Machu Picchura vezető titkos utat, amelynek maradványait a perui Nemzeti Kulturális Intézet régészei fedezték fel. Forrás: Art Daily, MTI

Az egy méter szélességű utat kikövezték, mindkét oldalát fal szegélyezi, amelynek magassága helyenként eléri a 4-5 métert is. Az út némely szakasza az évszázadok során beszakadt – olvasható az Art Daily című hírportálon (http://www.artdaily.org).

Fernando Astete Victoria, a Machu Picchu-i műemlékegyüttes igazgatója szerint korábban is voltak olyan feltételezések, hogy az ismert út mellett egy másiknak is kell lennie.
A feltárásokban résztvevő régészek szerint a Machu Picchura felvezető szent utat találták meg, amelyet csak a vallási szertartásokat végzők használhattak.

A jövő héten kezdődik az az expedíció, amely az út nyomvonalának feltérképezését és kiterjedésének felmérését tűzi ki célul.

Machu Picchu a spanyol hódítók elől elmenekült inkák utolsó fővárosa, az „elveszett” város Peruban. A perui Andok déli láncolatában, Cuzcótól körülbelül 115 kilométernyire, az Urubamba-folyó völgyében, az Urubamba 2450 méter magas hegycsúcsán feksz

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben