„Fogadj örökbe on-line egy papot”

Létrehozás: 2009. július 14., 10:20 Legutolsó módosítás: 2009. július 14., 10:21

Ezzel a mottóval indítottak kampányt a szalézi szerzetesek Indiában a papság éve alkalmából. Forrás: Magyar Kurír

A kezdeményezés pozitív példa arra, hogyan lehet a modern kommunikációs eszközöket eredményesen a hit szolgálatába állítani, különösen a papság évében. A „Fogadj örökbe on-line egy papot” kampány valóban sikeresnek mutatkozik: a világ legkülönbözőbb részeiről csatlakoznak hozzá, adományok érkeznek interneten.

A bangalore-i szalézi „Vishwadeep Centre” igazgatója, T.C. George jól sejtette, hogy egy ottani pap távörökbefogadási gondolatával olyan emberek érdeklődését is fel lehet kelteni, akik arra vágynak, hogy hivatásokat támogassanak olyan országokban, ahol az egyház kisebbséget képvisel.

A kezdeményezés termékeny talajra talált a papság évének hírüladásakor. „Felelőssé teszi a világiakat, hogy foglalkozzanak a kérdéssel, érdeklődjenek a papok iránt és imádkozzanak értük – mondta T.C. George a Fides hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Az új technológiák lehetővé tették, hogy a kampányt elterjesszék az egész világon. A szaléziak remélik, hogy ez az ötlet az egyházi élet más területein is jó fogadtatásra talál, tovább terjed, és így létrejöhet egy olyan nemzetközi anyagi és lelki háló, mely támogatja a papokat az egész világon.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben