XVI. Benedek: A csodálatos kenyérszaporítás az Eucharisztia előképe

Létrehozás: 2011. augusztus 01., 10:52 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 01., 10:54

Castel Gandolfo – A kelet-afrikai éhínség áldozataiért könyörgött XVI. Benedek pápa a vasárnap Úrangyala-imádsághoz kapcsolódó elmélkedésében nyári rezidenciáján, Castel Gandolfóban – írja a Vatikán hivatalos hírportálja. Az éhínséget háború és a szomáliai állam teljes felbomlása, az intézmények hiánya súlyosbítja. Forrás: Magyar Kurír

Az összegyűlt háromezer ember előtt arra emlékeztetett, hogy Jézus szembesít minket felelősségünkkel: mindent meg kell tennünk, ami tőlünk telik, hogy segítsünk az éhezőknek és a szomjazóknak.

A vasárnapi evangéliumra utalva, amely a csodálatos kenyérszaporításról szólt, úgy beszélt: A kenyérszaporítás csodálatos módon előjele az Eucharisztiának. Hozzátette: azért imádkozik, hogy a világban búzaszemekként szétszóródott keresztények újra egyesüljenek a kenyér és a bor színe alatt megjelenő Krisztus vételében, és így eggyé váljanak Krisztusban.

Kifejtette: Krisztus aggódik testi-anyagi jólétünkért is, de többet akar adni, mivel az ember mindig többre vágyik, többre van szüksége. Krisztus kenyerében Isten szeretete mindig jelen van, a vele való találkozásból táplálkozunk, úgymond az élő Isten által a mennyből származó kenyeret eszünk. Az Eucharisztiában megtapasztalhatjuk Isten mindenkinek szóló könyörületét.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben