Utolsó csepp vérükig harcolnak az iszlám bankért

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2011. július 29., 09:56 Legutolsó módosítás: 2011. július 29., 09:58

Méltatlannak tartja a nigériai iszlamisták vezetése, hogy keresztények tiltakoznak a kamatmentes Jaiz Bank betelepülése miatt. A muszlimok szerint semmiféle törvényes akadálya nincs az iszlám pénzintézet szeptemberi nyitásának. Forrás: mindennapi.hu, The Nation

Egy nigériai muszlim csoport azzal fenyegetőzött a napokban, hogy mindenáron megvédi az iszlám bankrendszer működését – állítja a The Nation. A napilap szerint a csoportosulás az utolsó csepp véréig vállalja a harcot. Ez egyben fenyegetés is az ország jelentős keresztény közösségének, akik ellenérzésüknek adtak korábban is hangot a szélsőséges harag megnyilvánulásaival kapcsolatban.

A Nigériai Saría Legfelsőbb Tanácsa Kadunában adott nyilvános interjút az iszlám bankok védelmében kikiáltott fegyveres védekezés ügyében. A tanács tagjai azzal érveltek: ha Nagy-Britanniában és más, keresztények által uralt országban működhetnek muszlim hitelvek szerint üzemelő pénzintézetek, ezt miért nem lehet megvalósítani Nigériában?

Dr. Ibrahim Datti Ahmed, a tanács elnöke közleményben figyelmeztette a keresztényeket: hagyjanak fel a kamatmentes iszlám bankok nigériai beletelepülésének akadályozásával. Egyben örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a Jaiz Bank realitás lehet az országban, a pénzintézet a tervek szerint szeptemberben nyithatja meg első fiókját.

„Szeretném a bank vezetőit megnyugtatni: semmi sem tudja megállítani a Jaiz betelepülését, hiszen Nigéria törvényei lehetővé teszik ezt a folyamatot, semmi illegális nem merült fel a tárgyalások során” – nyilatkozott a vezető.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben