Madrid: Csak két japán katolikus van

Létrehozás: 2011. augusztus 18., 10:57 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 18., 11:00

Madrid – Feltűnést keltett két japán zarándok a most zajló katolikus Madridi Ifjúsági Világtalálkozón. Japán népességének mindössze egy százaléka katolikus. Forrás: mindennapi.hu

Japánban kevés keresztény él, az ország népességének mindössze egy százaléka katolikus. Két japán zarándokra mégis nagy figyelem irányul a 2011-es madridi katolikus Madridi Ifjúsági Világtalálkozón. A figyelem oka egy kézzel készített transzparens. „Egy barátunk készítette, Szűz Máriát ábrázolja, egyenesen Japánból” – mutatta be a feltűnő plakátot Tetsu Itoh, a Madridi Ifjúsági Világtalálkozó egyik közösségi média önkéntese a Catholic News Agency nevű katolikus hírügynökségnek.

A világosszürke transzparens a gyermek Jézust tartó Szűz Máriát ábrázolja hagyományos ázsiai öltözetben. Szerepel rajta továbbá a „Szeretettel Japánból” felirat angolul és japánul.
Kyoko Kitagawa, a másik japán résztvevő elmesélte, hogy a vásznat fáradtságos munkával készítette Japánban egy barátja, Abe Mihoko. „Két hónapig hímezte, pedig nem is tudott eljönni Madridba, mert nemrég született meg a kisbabája” – magyarázta Kitagawa.

Virtuális zarándoklat

Itoh és Kitagawa önkéntesként vesznek részt a Madridi Ifjúsági Világtalálkozón, a rendezvény közösségi média megjelenéseit segítik, ami a szervezet egyik prioritása. A csatornák között szerepel a Facebook, a Twitter és a YouTube, az internet-felhasználók tehát világszerte, valós időben követhetik a találkozó eseményeit, így „virtuális zarándoklaton” vehetnek részt.

A Madridi Ifjúsági Világtalálkozó közösségi média csapata azt reméli, hogy a Tetsuhoz és Kyokohoz hasonló önkéntesek segítségével megvalósuló kezdeményezés különösen sokat jelent azoknak a híveknek, akik olyan országokban élnek, ahol csekély a katolikusok aránya.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben