Kirill pátriárka részvéttáviratot küldött a norvég királynak

Létrehozás: 2011. augusztus 02., 10:13 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 02., 10:14

Moszkva – Kirill pátriárka az Orosz Ortodox Egyház minden hívője nevében őszinte részvétét fejezte ki. A hívők „e tragikus napokban imádságban osztoznak a norvég nép fájdalmában” – írta Kirill pátriárka V. Harald norvég királynak. Forrás: sziimandron.hu, patriarchia.ru

„Fájdalommal fogadtam a hírt a norvég fővárosban és a Utoya szigeten történt rettenetes terrortámadásról.”
Kirill pátriárka az Orosz Ortodox Egyház minden hívője nevében őszinte részvétét fejezte ki. A hívők „e tragikus napokban imádságban osztoznak a norvég nép fájdalmában” – írta Kirill pátriárka V. Harald norvég királynak.

Őszentsége kérte, hogy együttérzésének szavait tolmácsolják Norvégia állampolgárainak.

„Először vált Norvégia áldozatává az elmúlt években az egész világon végigsöprő terrornak”.

Kirill pátriárka kifejezte meggyőződését, hogy a megpróbáltatások nem ingatják meg a norvég népet, hanem erősíti összefogását a gonosz újabb kihívásaival szemben.

Őszentsége szavai szerint bármi is volt a gyilkos motivációja, szégyenteljes bűntettére nincs semmilyen igazolás. „A törvénytelenséget cselekvők Isten akaratával és az emberi igazságossággal fordultak szembe”.

„Imádkozom az Úrhoz és Üdvözítőnkhöz, Jézus Krisztushoz, Aki a Feltámadás és az Élet (Jn. 11, 25), hogy a meggyilkoltak lelkeit nyugosztalja a Mennyek Országában, Önöknek pedig, a támadások áldozatai családtagjainak és az egész norvég népnek adjon vigasztalást”

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben