Etiópiába érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa

Létrehozás: 2011. augusztus 05., 12:10 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 05., 12:10

Addis Abeba – Megérkezett az Ökumenikus Segélyszervezett programvezetője Addis Abebába. Belényi Dániel. Az Etióp fővárosban találkozik a Segélyszervezet nemzetközi partnereinek képviselőivel, s bekapcsolódik az kritikus helyzet miatt szükséges segítségnyújtásba. Az évtizedek óta nem látott szárazság miatt több mint tíz millió embernek jelent súlyos gondot az élelemhez és ivóvízhez jutás. Forrás: segelyszervezet.hu

A Segélyszervezet munkatársa elmondta, hogy a többhetes vándorlás során, de a menekülttáborokban is, a legyengült gyermekek fokozottan ki vannak téve a súlyos betegségeknek (malária, hepatitis…etc.), ami sok esetben halálukhoz vezet.

Megdöbbentő gyakorlattá kezd válni az éhínség sújtotta régióban, hogy egyre többen házasítják ki fiatal lányukat azért, hogy a család többi tagját élelmezni tudják. Van, aki kivette 14 éves lányát az iskolából, s a hozományért férjhez adta ilyen fiatalon, de sok gyermek például azért nem jár iskolába, mert szülei dolgozni küldik őket utcai árusnak, vagy szolgálólánynak.  

A Segélyszervezet munkatársa egyeztet a régebb óta a helyszínen dolgozó nemzetközi partnerszervezetekkel az együttműködésről, és a térségben járva felméréseket végez az Ökumenikus Segélyszervezet segélyprogramjának elindításához.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben