EKD: Liturgiát dolgoztak ki a szeptember 11-én tartandó megemlékezésekre

Létrehozás: 2011. augusztus 19., 13:20 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 19., 13:44

Berlin – A 2001. szeptember 11-én történt New York-i és washingtoni terrortámadás 10. évfordulójára külön liturgiát készítettek Németországban. A 3000 ember életét követelő tragádia emléknapja idén Szentháromság ünnepe utáni 12. vasárnapra esik és sok gyülekezetben szerették volna beépíteni ezt a vasárnapi istentiszteleti rendbe. Ezért a Németországi Protestáns Egyház (EKD) intézményei sokféle anyagot dolgoztak ki a háború és erőszak témájában. Forrás: EKD.de, evangelikus.hu / Horváth-Bolla Zsuzsanna

A Westfáliai Evangélikus Egyház képzési intézetének honlapján, ahol az istentiszteletek és az egyházzene kérdésében adnak felvilágosítást, prédikációi előkészítőt, meditációkat, képeket, énekajánlatokat és liturgiai építőköveket kínálnak letöltésre. A NÉmetországi Protestáns Egyház (EKD) vezetői is ajánlják a gyülekezetek lelkészei figyelmébe az itt található anyagokat. A honlapon a United Church of Christ (UCC), az Egyházak Világtanácsa és az Interkulturális Tanács Ábrahámi Fóruma oldalaihoz is találhatnak kapcsolódó linkeket, akik szintén istentiszteleti előkészítőket ajánlanak.

www.institut-afw.de/angebote/gottesdienst-und-kirchenmusik/material/.

A Hessen és Nassau Protestáns Egyházában megemlékezési liturgiát készítettek : http://www.zoe-ekhn.de/materialien/gottesdienstmaterialien.html

Berlinben a Brandenburgi kapunál lesz megemlékezés szeptember 11-én, amelyre a Vallásközi Berlini Iniciatíva, a Vallások a béke útján hívogat. Itt egész nap, napfelkeltétől napnyugtáig lesznek békéről szóló bizonyságtevések, mindenféle vallás képviseletében.

Többnyelvű anyagot ehhez itt lehet találni: www.religionenaufdemwegdesfriedens.de.

Különböző békeszövegeket lehet találni a Németországban lévő vallások kerek asztalának oldalán: www.religionsforpeace.de. Ehhez a szervezethez csatlakoztak a Németországi Protestáns Egyház (EKD) képviselői is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben