A pápát is kritizálta a norvég terrorista, akinek sátánisták publikálták a művét

Létrehozás: 2011. augusztus 03., 13:29 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 03., 13:29

Oslo – XVI. Benedek pápát kritizálta a bevándorlók jogainak védelméért a norvég terrorista – írtja az ACI Prensa. Breivik 1500 oldalas eszmefuttatását éppen a Norvégiában hivatalosan is bejegyzett Sátán egyházának egy képviselője publikálta a neten. Forrás: Magyar Kurír

XVI. Benedek pápát kritizálta a bevándorlók jogainak védelméért a norvég terrorista – írtja az ACI Prensa. Anders Behring Breivik, a 76 halálos áldozatot követelő norvégiai merénylet elkövetője egyébiránt „fundamentalista kereszténynek” titulálta magát a sajtóban már sokszor idézett 1500 oldalas írásában, amelyet ironikus módon a Norvégiában hivatalosan bejegyzett Sátán egyházának egy tagja publikált. 

Massimo Introvigne olasz szociológus, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet képviselője, aki a rasszizmus elleni harc elkötelezettje, a Vatikáni Rádiónak elmagyarázta: Breivik, akiről már köztudott, hogy Norvégia Szabadkőműves Nagypáholyának is tagja volt, 2083 – Az európai függetlenség nyilatkozata című, 1500 oldalas művében kritikával illeti a katolikus egyházat és XVI. Benedek pápát, amiért kiáll a bevándorlók, köztük a muzulmánok jogaiért. 

A szociológus hozzátette: ironikus, hogy Breivik eszmefuttatását éppen a Norvégiában hivatalosan is bejegyzett Sátán egyházának egy képviselője publikálta a neten. Egyébként a norvég lutheránus államegyházban megkeresztelt terrorista „kultúrkereszténynek” nevezi magát írásában, és érezhetően csupán a kereszténység anti-iszlámista szellemű felhasználása fontos a számára.  

XVI. Benedeket, akinek enciklikáját is idézi, „Isten rotweilerének” nevezi, és azzal vádolja, hogy érzelmi szempontokat, „keresztény bugyutaságokat” felhasználva bánik az „iszlám veszéllyel”. 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben