A német kormányzat támogatja a 2017-es reformációi jubileumi előkészületeket

Létrehozás: 2011. augusztus 04., 09:32 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 04., 09:38

Berlin – A kormánykoalíció, az SPD és a Zöldek a Luther-évtized és a reformáció 500. évfordulójának megünneplését célzó előkészületek további támogatását mondták ki. A júliusi, pártokon átívelő határozatban kimondták azt is, hogy a reformáció szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bíró történelmi helyszínek felújítását is finanszírozni fogják. Forrás: epd.de, EKD.de, evangelikus.hu / Horváth-Bolla Zsuzsanna

A szövetség által finanszírozott intézményeket, mint a Szövetségi Kultúr Alapot, a Német Történeti Múzeumot vagy a Weimari Klasszika Alapítványt pedig arra kérték a honatyák, hogy kiállításaikon és rendezvényeiketn a Luther-évtizedet és a reformációi jubileumot helyezzék a középpontba. A Wittenbergben lévő Luther 2017-es állami üzemeltetésű helyeknek is munkáikban elégséges kapacitást kell fordítaniuk a reformációra.

A 2017-es reformációi emlékünnepségnek nem csak Európában, de az egész világon hatást kell gyakorolnia a kultúrtörténetre. A német kulturális háztartásban ezért a tervek szerint 2011-től fogva évente 5 millió eurót tesznek majd félre a 2017-es megemlékezésekre.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben