„Lélekben kísérjetek el Spanyolországba!” – kéri a pápa

Létrehozás: 2011. augusztus 15., 10:09 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 15., 10:09

Castel Gandolfo – A vasárnapi Úrangyala-imádság alkalmával XVI. Benedek pápa arra kérte a hívőket, imádkozzanak néhány nap múlva kezdődő madridi látogatásáért és az ifjúsági világtalálkozóért. Forrás: Magyar Kurír

A pápa 18-án érkezik Madridba, ahol az augusztus 16-tól 21-ig rendezendő világtalálkozó fiatal résztvevőin kívül spanyol egyházi és állami vezetőkkel is találkozik majd. Imafelhívását vasárnap több nyelven, az olasz mellett franciául, angolul, spanyolul és németül is elmondta a Castel Gandolfóba érkezett híveknek. A lengyel zarándokokat külön köszöntötte Szent Maximilian Kolbe emléknapja alkalmából. Az imán első ízben vett részt kubai zarándokcsoport, Jaime Ortega y Alamino havannai bíboros érsek vezetésével, akiket „közelségéről és szeretetéről” biztosított Benedek pápa.

A pápa a vasárnapi evangéliumról (Mt 15,21–28) elmélkedve, a Jézust kitartóan kérlelő kánaáni asszony történetére utalva kiemelte: Jézus valamennyiünket arra hív, hogy növekedjünk a hitben, forduljunk embertársaink felé és fogadjuk el Isten ajándékát. „A hit nyitottá tesz, hogy felismerjük és elfogadjuk Jézus igazi mivoltát, újdonságát, különlegességét és igéjét, hogy személyes kapcsolatba léphessünk az Úrral. A hit Isten ajándéka, aki nem elvont, arctalan, névtelen létezőként mutatkozik meg előttünk, hanem mint személy, aki mély szeretetkapcsolatba akar lépni velünk, és egy életen át kísérni akar minket. Kedves Testvérek, mindennap tápláljuk a hitünket Isten igéjére hallgatva, a szentségek, az egyéni ima és az embertársaink iránti jótékonyság által!” – idézi a pápa buzdítását az AsiaNews.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben