Az óvodai hitoktatáshoz ajánlott segédanyagok gyűjteménye

Létrehozás: 2011. február 23., 10:42 Legutolsó módosítás: 2011. február 23., 10:42

Szerkesztő: Révészné Tóth Erzsébet

Jelen kiadványunkban, Az óvodai hitoktatáshoz ajánlott segédanyagok gyűjteményében a Mindennap Jézussal… – Segédlet az óvodai hittanfoglalkozások, gyermekbibliakörök vezetéséhez című kötethez tartozó kiegészítő anyagokat adjuk közre. A Luther Kiadónál 2010-ben megjelent segédletben sok esetben találunk hivatkozást erre a gyűjteményre.
Ez a gyűrűs mappa nemcsak a keresztyén nevelést segítő óvodai kézikönyvek felsorolását tartalmazza, hanem tematikus csoportosításban megtalálhatjuk azokat az evangélikus óvodáktól beérkezett feldolgozási javaslatokat, anyagokat is, melyek egyedi megközelítésben mutatják be a gyermekek között végzett hitoktatói tevékenységeket. A bibliaköri foglalkozások mintavázlatai mellett szerepelnek az egyházi ünnepekhez kapcsolható óvodai foglalkozások, gyermek-istentiszteleti alkalmak rövid vázlatai is.
Ez a kiadvány korántsem teljes, hanem az eddig beérkezett anyagokból összeállított, kiinduló gyűjtemény. Szándékaink szerint a jövőben Az óvodai hitoktatáshoz ajánlott segédanyagok gyűjteménye tovább gazdagodhat, és évente újabb értékes ötletek, vázlatok, énekek stb. tárháza lehet mindannyiunk örömére.
Nagyon sok áldott gyülekezeti, óvodai alkalomról, foglalkozásról tudunk, amelyeken értékes elképzelések, ötletek váltak valóra az elmúlt időkben. Reméljük, hogy a szerkesztőhöz folyamatosan eljuttatott anyagok a továbbiakban is közkinccsé válhatnak, és segíthetik majd a Mindennap Jézussal… kötet használatát az óvodai hitoktatásban.
A most útjára bocsátott segédanyag-gyűjtemény használata reményeink szerint gazdagítani fogja a legkisebbekkel való együttléteket, találkozásokat. Isten áldása kísérjen minden szolgálatot a kicsinyek között a mindennapok során!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben