Transformers: A bukottak bosszúja

Létrehozás: 2009. június 23., 16:19 Legutolsó módosítás: 2009. június 23., 16:21

Transformers: Revenge of the Fallen, színes magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, 2009.

Transformers: A bukottak bosszúja

Transformers: A bukottak bosszúja

Mikor még „hátulgombolós” voltam, a bátyámnak volt egy kis teherautója, amit át lehetett alakítani egy robottá. Egyszerűen odavoltam azért a folyamatért, ahogyan egy átlagos autóból robot lesz. Igen. Egy transformer volt. Persze sokáig azt se tudtam, hogy egyáltalán mi is az. Aztán 2007-ben megjött a nagy Transformers film és akkor már megtudtam, hogy az akkori kis egyszerű robot egy igazi Autobot. Most már 2009 van és itt a második rész, a Transformers – A bukottak bosszúja.

Sebestyén Aliz írása.

Az első rész nyilvános vetítése előtt, a transformers rajongók nem támogatták a képregény megfilmesítésének ötletét. Arra hivatkoztak, hogy a film nem tudja átadni azokat a harci jeleneteket, vagy azt a látvány világot, amely az egész képregényt, illetve a későbbi rajzfilmet jellemezte. Az első film premierje után a transformers rajongók, filmrajongók lettek.

Mindig nehéz dolga van egy rendezőnek, amikor egy folyatatást kell elkészítenie, főként akkor, ha egy hatalmas rajongó tábort kell lenyűgöznie, újra. Úgy látszik ez Micheal Bay-nek nem okozott gondot. Bay olyan akció jeleneteket varázsolt a vászonra, amely még talán az első rész látvány világát is elhomályosítja. De nemcsak a látvány az, ami jó ebben a filmben. 

A film keretét szintén Optimusz Fővezér kommentárjai adják. Kezdésként elhinti a nézőknek, hogy nem ők (Optimusz Autobotjai és Megatron Álcái) az első transformerek a Földön.

Maga a történet 2 évvel az első rész után folytatódik. Az Autobotok kilétét csupán a titkosszolgálat tudja. Azért kellett a Földön maradniuk, hogy a még itt lévő Álcákkal harcoljanak. Küzdelmükben az emberek is segítenek, létrehozva egy titkos alakulatot (NEST), amelyben pár régi ismerős bukkan fel, úgy, mint Lennox kapitány (Josh Duhamel) és Epps (Tyrese Gibson), akiknek humoros beszólásaiban most sem csalódhatunk. Az alakulat munkáját akadályozza egy piperkőc, akit az elnök bízott meg, hogy felügyelje a NEST szükségességét, ugyanis az összeütközések az Álcákkal nem éppen csendben és rombolás nélkül zajlanak.

Mindeközben Sam Witwicky (Shia LaBeouf) egyetemre készül, ahova nem mehet vele sem a barátnője, Mikaela (Megan Fox), sem pedig leghűségesebb barátja, Űrdongó sem, aki egyébként egy Autobot. Sam, miközben csomagol, talál egy darabot a Kockából. Ez a kis darabka hatalmas felfordulást okoz a házban, így Mikaela elrejti. Sam beköltözik az egyetemre, új embereket ismer meg, elmegy bulizni, próbál beilleszkedni. Az első este viszont megjelenik Űrdongó és elviszi Samet Optimuszhoz, aki közli vele, hogy szükség lesz a segítségére. Sam persze elhárítja a kérést és visszamegy az egyetemre. Ott azonban a csillagászati órán egészen furcsa dolgok történnek vele, a történteknek pedig köze van a Kocka darabjához. Sam egy olyan tudás birtokába jutott, amire az Álcáknak nagy szüksége van, hiszen Megatron mestere, a Bukott csak így térhet vissza, hogy teljesítse tervét. Ezért elindul a hajtóvadászat Witwicky után, aki Mikaelával, Űrdongóval és egyetemi koleszos társával kénytelen menekülni, hogy megoldhassa a bukottak rejtélyét. Segítségükre lesz a megszállott Simmons ügynök (John Turturro), pár újabb Autobot és persze egy kis taktikázás után a NEST is. 

A közel 2 és fél órás játékidő senkit se riasszon el. Hiszen, ha a színészek neve nem is, de Michael Bay és Steven Spielberg neve így is elég csábító. Ráadásul ebben az időben találkozhatunk rengeteg helyzetkomikummal, rengeteg akcióval, a már viccesen idegesítő Witwicky szülőkkel, a néha morbid humorú katonákkal, a szeretni való Autobotokkal és persze sok-sok újabb érdekes vicces és gonosz szereplővel is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben