A mentalista

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. február 02., 22:38 Legutolsó módosítás: 2009. február 02., 22:39

The Mentalist, amerikai tévéfilmsorozat, 2008. RTL Klub, 2009. 02. 02-től, hétfő esténként.

A mentalista

A mentalista

A mentalista Amerika egyik legnépszerűbb sorozata. A tengerentúlon közel 16 millió néző kíséri figyelemmel hétről hétre a pimasz nyomozó kalandjait. Nemcsak a nézők, de a szakma is elismeri a szériát, az alkotók rögtön az első évben bezsebelhették a legrangosabb díjakat, többek között a Golden Globe-ot.

Forrás - szöveg és kép: rtlklub.sajtoklub.tv

A mentalistákról és tevékenységükről a magyar nézőknek is lehet már fogalmuk, hiszen egyik leghíresebb képviselőjük a magyar származású Uri Geller. Tevékenységükről persze erősen megoszlik a közvélemény megítélése. Mindenkinek van véleménye róluk. Sokan csalóknak tartják őket, sokan egyszerű mutatványosoknak, mások pedig természetfeletti erőkkel rendelkező személyeknek ismerik el őket. Éppen ezért mindig nagy érdeklődés kíséri fellépésüket bárhol a világon.

Bruno Heller, a nagysikerű Róma című sorozat író-producere is erre a megosztó jelenségre építi új krimisorozatának meghatározó karakterét.

A sorozat főszereplője Patrick Jane (Simon Baker) is mentalista. Korábban ő is természetfeletti képességei népszerűsítésével járta az országot és érte el sikereit. Ennek köszönhetően egy alkalommal a rendőrségnek is segített egy gyilkossági ügy felderítésében, és ezért vált egy sorozatgyilkos bosszújának áldozatává a családja. Patrick azóta felhagyott a népszerűség hajhászással, és különleges képességeit megtanulta hasznosan alkalmazni. A Los Angeles-i rendőrség szolgálatába állt, hogy különleges szellemi érzékenységével segítsen a bűnügyek feltárásában, és nyomára akadjon családja gyilkosának is.

További infók még:

http://www.rtlklub.hu/sorozatok/amentalista/

http://www.imdb.com/title/tt1196946/

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben