40. Magyar Filmszemle

Létrehozás: 2009. január 22., 14:43 Legutolsó módosítás: 2009. január 22., 14:44

Január 27 - február 3 között kerül megrendezésre Budapesten a 40. Magyar Filmszemle. Ajánlónkban azokat az oldalakat gyűjtöttük össze, ahol a filmek iránt érdeklődők hasznos információkat találnak, illetve akik nem tudnak részt venni a szemlén, ingyenes filmnézési lehetőséghez is juthatnak.

40. Magyar Filmszemle

40. Magyar Filmszemle

Egyedülálló lehetőségeket kínál az idei jubileumi 40. Magyar Filmszemle hivatalos honlapja.

A könnyebb információáramlás érdekében a Magyar Filmszemlével kapcsolatos legfontosabb információkat (filmnévjegyeket, vetítési időpontokat és elérhetőségeket) a rendezvény hivatalos honlapján, a www.magyarfilmszemle.hu oldalon találják meg az érdeklődők.
Itt ráadásul filmek is megtekinthetőek a http://magyarfilmszemle.hu/szemle-tv-40/ oldalon.

A filmkritikákat, interjúkat, helyszíni beszámolókat, videóinterjúkat a www.magyar.film.hu/szemle oldalon olvashatjuk/láthatjuk majd.

Emellett a www.filmklik.hu video-on-demand portál a fesztiválon résztvevő alkotások közül számosat elérhetővé tesz az Interneten keresztül. A szemlefilmek a www.filmklik.hu oldalon való megtekintése a közönség számára ingyenes! A videofile-ok le nem tölthetőek, kizárólag stream-technikával (on-line sugárzás) nézhetőek. 

Az oldalon látható összesen közel ötven alkotás túlnyomórészt dokumentum- és kisjátékfilmekből (a verseny- és a bemutató szekcióból egyaránt) kerülnek ki, de idén már szerepelnek közöttük nagyjátékfilmek is. A program részét képezi többek között Jeles András Párhuzamos halálrajzok, Papp Gábor Zsigmond Kémek a porfészekben, Kisfaludy András Ormánság senkié se…, Hajdú Eszter A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció, valamint Gát György Kis Vuk című filmje is. Az online fesztivál a szemlével párhuzamosan zajlik január 27. és február 3. között.

Ezek az oldalak egyedülálló lehetőségeket kínálnak a fesztiválra el nem jutó, ám érdeklődő közönség számára.

További informatív oldalak: http://szemle.film.hu/, http://www.filmszemle.hu

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben