Tarts, Uram, a kezedben – Személyes szavak presbitereknek – Könyvbemutatón jártunk

Létrehozás: 2012. március 09., 02:30 Legutolsó módosítás: 2012. március 09., 18:51

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Teológiai Tanszéke és Gyakorlati Intézete, valamint a Luther Kiadó közös munkájaként elkészült a „Tarts, Uram, a kezedben – Személyes szavak presbitereknek” című kötet. Munkatársunk a könyv bemutatóján járt 2012. március 8-án. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Különleges kötet létrehozására vállalkozott dr. Szabó Lajos az egyházunkban zajló tisztújítás kapcsán. A régi és új presbiterek részére lelki erőforrást, biztatást és bátorítást nyújtó gondolatokat, üzeneteket és imádságokat szerkesztett a mindennapokban is jól használható kézikönyvvé. A kötetben lelkészek és presbiterek osztják meg a gondolataikat a presbiterség különleges szolgálatáról. 

Gáncs Péter elnök-püspök az igényes és tartós kivitelű könyvet méltatva megjegyezte, hogy szinte nagyobb munka összefogni és koordinálni több mint harminc szerzőt, minden közreműködővel együtt mintegy negyvenöt ember munkáját, mint saját könyvet írni. A hittudományi egyetem rektora mégis ezt az utat választotta, méghozzá olyan sikeresen, hogy minden munka a kitűzött határidőn belül elkészült, amiért külön köszönet illeti a Luther Kiadó munkatársait is.

A bemutatót élménnyé tette Levente Péter előadóművész, aki az ő összetéveszthetetlen stílusában szólt a civil egyházi szolgálat értékéről, és rövid részleteket felolvasott a kötetből.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben