A vendégszeretetről és az adakozásról

Létrehozás: 2009. április 02., 14:49 Legutolsó módosítás: 2009. április 02., 14:51

Zsidókhoz írt levél 13:1, 16 – A vendégszeretetről el ne felejtkezzetek, mert ez által némelyek tudtukon kívül, angyalokat vendégeltek meg. A jótékonyságról pedig és az adakozásról el ne felejtkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten.

A remete egyszer az erdőben meglátott egy héját, aki éppen húst vitt a fészkébe, amit aztán kis darabokra szakított és nemcsak a saját fiókáit etette meg, hanem egy sérült varjúfiókát is.

A remete csodálkozott, hogy a héja megetet egy ilyen kis varjút és azt gondolta: Isten küldött nekem egy jelet. Ő még a kis sérült varjúfiókát sem hagyja el. Ő még a héjának is megtanította, hogy etetnie kell egy másik árván maradt sérült madarat. Isten minden teremtményének megadja azt, amire szüksége van. Nem akarok magam miatt aggódni többé!

Isten megmutatta nekem, mit kell tennem. Nem gondoskodom többet élelemről, Isten majd gondoskodik rólam is.

Így is tett. Leült az erdőben, nem mozdult el a helyéről, csak imádkozott. Három nap és három éjjel nem evett, nem ivott, csak imádkozott. Három nap után annyira legyengült, hogy a kezét sem tudta felemelni. A nagy gyengeség miatt elaludt. Álmában megjelent egy angyal.

Az angyal összevonta szemöldökét és azt mondta: - A jel valóban neked szólt. De azért, hogy megtanuld utánozni a héját!

Nagyon könnyen azok oldalára állunk, akiknek kapniuk kell valamit. Jézus szerint adnunk kellene.
Bruno Ferrero nyomán – Lehoczky Endre gyűjtéséből

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben